четвъртък, 22 април 2010 г.

Няколко "зелени" джаджи по случай Международния ден на земята - 22 Април


Денят на земята не е само за добрите, стари хипита. Това е и добър повод да се замислим как по най-лесния и приятен начин да помогнем на нашата скромна планетка, изскубвайки зарядните от контактите, за да се насладим на хубавата природа. За любителите на играчки за възрастни, това означава джаджи, които се зареждат от слънцето, вятъра, с динамо или водород. Ето няколко предложения:


Това е раничка с моно-кристални слънчеви батерии от Voltaic Systems, която предлага 4 вата при пълен заряд. Един час на слънце ви дава 3 часа работа на iPod или 1,5 часа разговор по телефон. Трябва ви ток и на тъмно? Няма проблем. В раницата има и преносими, презареждаеми батерии, които складират енергия и могат да се зареждат и през USB. Цената на раницата е $249. 


HYmini е персонален мини ветрогенератор - само го прикрепете към вашата камера, телефон или iPod и докато се разхождате, 6 ватовата му батерия се зарежда. HYmini Deluxe струва $75.
Природосъобразността на джаджите е на първо място, но не е лошо и да изглеждат добре... SolarSurge е соларна екзобатерия за iPod. Това междо другото е първата екзобатерия, която Apple сертифицира и може да ви даде допълнителни 20 часа възпроизвеждане на музика или 4 часа 3G разговори. Този екзоскелет ще ви струва между $69.95. 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар


За контакти:

Кирил Кръстев k.krastevbg@gmail.com