четвъртък, 11 ноември 2010 г.

AMD предвещава успешна 2011 година за любителите на Radeon


Името ATI може да е мъртво но фамилията графични ускорители Radeon продължава да набира скорост. На тазгодишната среща с финансовите анализатори на AMD на 9 Ноември, акционерите бяха успокоени с новия план за бъдещите продукти на компанията през 2011г. 

Макар финансовата част да не ни интересува, слайдовете ни дават любопитна информация за бъдещите серии на гиганта догодина. Според ATI наскоро обявените карти HD 6870 / 6850 са просто обновление на HD5800 серията с повишена ефективност и смалено ядро, целящи да запълнят дупката до обявяване на новите серии. След тях може да очакваме дълга поредица от HD6900 карти, чакащи с нетърпение да вземат първото място по производителност от флагмана на Nvidia GTX580...




На мобилния фронт ни чака обновление на всички настоящи серии на AMD, започвайки от най-малките HD540v и HD5400 mobile и стигайки до настоящия флагман HD5800 mobile. Всички нови мобилни ускорите ще поддръжат DX11, много от тях и с втора генерация поддръжка на езика. Изглежда догодина ни чакат много по-бързи ускорители за ноутбуци, а традиционно ниската цена във средния и нисък клас на AMD обещават да ги направят достъпни за всички купувачи на лаптоп догодина.

Източник: Engadget

Няма коментари:

Публикуване на коментар


За контакти:

Кирил Кръстев k.krastevbg@gmail.com