сряда, 10 ноември 2010 г.

Прототип на Samsung Galaxy Tab с нов супер тънък екран?


Ако устройството ви напомня за новия 10 инчов модел на Galaxy Tab който Samsung ни обещава през 2011г, то вие не сте единствените.

Според представителите на Самсунг на Международното Изложение За Плоски Екрани в Токио, устройството е прототип на електронен четец на книги с LCD екран изработен по нова технология, която позволява намаляване на дебелината на дисплея до по-малко от 2мм. Не ни стана ясно защо един електронен четец на книги се нуждае от възможност за провеждане на 3G видеоконферентни разговори, но засега от компанията мълчат по въпроса.


Новият екран има резолюция от 1024x600, яркост от 250cd, контаст от 1000:1 и покрива 50% от цветовия спектър NTSC. Дебелината на екрана е 1.8мм с подсветката и едва 0.44мм без нея. Теглото спрямо сегашните екрани на компанията е намалено двукратно, но все още не се знае дали новият дисплей ще донесе и по-ниска консумация на енергия. Според Samsung технологията ще бъде пусната в производство след 2-3 години, но изглежда нищо не пречи да видим модел на Galaxy Tab с новия екран в близко бъдеще.
Източници: Engadget, TechOn

Няма коментари:

Публикуване на коментар


За контакти:

Кирил Кръстев k.krastevbg@gmail.com